Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

18ο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) στη Λάρισα






Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ., το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τις 8 – 10 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Divani Palace Larissa. Ο παλμός, η ζωντάνια αλλά και η ποιότητα κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα για την επόμενη χρονιά.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και  του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας. Ακόμη, η παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος μοριοδοτήθηκε με 18 μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η θεματολογία του συνεδρίου κάλυψε όλα τα πεδία της νοσηλευτικής επιστήμης.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ένα Ειδικό Φροντιστήριο με θέμα τη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης περιελάμβανε ένα εξειδικευμένο workshop με τίτλο «Κριτική Σκέψη και Νοσηλευτική Πρακτική: Προκλήσεις και Προοπτικές – Critical Thinking and Nursing Practice: Challenges and Perspectives». Τέλος πραγματοποιήθηκαν τρία κλινικά φροντιστήρια, τα οποία είχαν τους ακόλουθους τίτλους: «Η επιβλαβής χρήση του διαδικτύου μεταξύ παιδιών – εφήβων – ενηλίκων: πρόληψη και παρεμβάσεις», «Μια μέθοδος ταυτοποίησης συμπεριφοράς (Μέθοδος Grid): Αυτοβελτίωση και αύξηση της αποτελεσματικότητας στο χώρο εργασίας», «Ο νοσηλευτής- σύμβουλος στην πρόληψη προδιαθεσικών παραγόντων των καρδιαγγειακών νοσημάτων».

Επιπλέον στο επιστημονικό πρόγραμμα παρουσιάστηκαν οχτώ (8) Επιστημονικές Διαλέξεις, οχτώ Στρογγυλές Τράπεζες, (8)  εκατόν πέντε (105) Προφορικές Ανακοινώσεις και ογδόντα εφτά (87) Αναρτημένες Ανακοινώσεις. Συνολικά συμμετείχαν πανελλαδικά, 209 νοσηλευτές (Προεδρεία, Συντονιστές, Ομιλητές), από όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίοι με το επιστημονικό έργο τους, κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα της νοσηλευτικής επιστήμης.

Η συμμετοχή των νοσηλευτών κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας, ήταν αθρόα και οι εγγραφές των συνέδρων ξεπέρασαν τις 700. Χαρακτηριστικό δε, ήταν το γεγονός, ότι υπήρξε σημαντικός αριθμός προσέλευσης φοιτητών Νοσηλευτικής από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας απηύθυναν χαιρετισμό η κα Κουλούρη Φωτεινή (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων) και η κα Παπανότη Βασιλική (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής). Παράλληλα απέστειλαν χαιρετισμούς, εκπρόσωποι από όλους τους  φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο: «Υπερβαίνοντας τις στρεβλώσεις και τις ιδεοληπτικές εμμονές: ο σύγχρονος ρόλος του νοσηλευτή στο ΕΣΥ», πραγματοποίησε ο κος Μπαργιώτας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Λάρισας και ιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης.

Στην τελετή λήξης του συνεδρίου απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία για τις καλύτερες επιστημονικές εργασίες:

Προφορική Ανακοίνωση: ΠΑ 034 – ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, Στέλλα – Όλγα Μηλιώνη, Μαρία Κοντούλη – Γείτονα.

Προφορική Ανακοίνωση: ΠΑ 042 – Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, Γεωργία Σωτηριάδου, Έλενα Κομνηνού, Μαρία Βουσβούκη, Αικατερίνη Κατσαρού, Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, Μαρία Παναγιωτίδου, Αικατερίνη Καζαντζίδου, Σοφία Χρυσοστομίδου.

Αναρτημένη Ανακοίνωση: ΑΑ 033 – ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ / ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (ΤΕΠ) ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΔΑΦΝΙ», Ιωάννης Ριζάβας, Δόμνα Τσακλακίδου, Μιχαήλ Σφακιανός, Βασιλική Ευσταθίου, Χρήστος Χριστοδούλου, Αθανασία Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Δουζένης.

Εργασία Φοιτητών Νοσηλευτικής: ΑΑ 070 – ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Νικόλαος Μπιάγκης, Δημήτριος Μουστάκας, Αλεξία Μπάνη.

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ ήταν κατά γενική ομολογία, απολύτως επιτυχημένο. Στο τριήμερο επιστημονικό πρόγραμμα αναπτύχθηκαν πολλά φλέγοντα ζητήματα υγείας, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν απόψεις και νέα δεδομένα από το χώρο της νοσηλευτικής επιστημονικής κοινότητας σε επίπεδο φορέων υπηρεσιών υγείας, αλλά και να παρουσιαστούν φλέγοντα επαγγελματικά ζητήματα και όλες οι τρέχουσες εργασιακές εξελίξεις για τον κλάδο μας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου, τόσο οργανωτικά, όσο και για το περιεχόμενο του επιστημονικού προγράμματος, το οποίο κάλυψε όλο το φάσμα της νοσηλευτικής, προβάλλοντας παράλληλα τον άκρως καθοριστικό και πολυσύνθετο ρόλο των νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.




























































































































































 



























































































































































































































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορέστεια

Τα Κορέστεια είναι πλινθόκτιστα εγκαταλελημμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας κοντά στην Καστοριά.  Θέατρο αλλοτινών πολέμων και σκηνικό τα...